sâmbătă, 5 februarie 2011

Sentimentele nostre...

Emotiile
Este important sa intelegem acest lucru: emotiile se nasc in mintea noastra.Constiinta nu are insa sediul in minte.Mai mult,  mintea se  afla in interiorul constiintei! Constiinta este vasta, infinita. Emotiile, dorintele, ambitiile, toate acestea se nasc in mintea noastra. Mai devreme sau mai tarziu, ele vor disparea. Dar chiar si dupa ce capul moare si este ingropat in pamant, constiinta nu dispare. Nu noi continem constiinta, ci ea ne contine pe noi. Constiinta este mai mare decat noi.
Reprimarea
Reprimarea inseamna sa traiesti o viata pentru care nu ai nici o chemare, sa faci lucruri pe care nu doresti sa le faci, sa fii altfel decat esti. Reprimarea este o cale sigura catre autodistrugere, este o sinucidere lenta, dar absolut sigura, este o modalitate de a ne otravi viata.
metode de tranformare
Care este problema ta?
Metoda mea este foarte simpla: notati intr-un jurnal, timp de 7 zile, tot ceea ce va framanta, ce va rapeste mai mult timp, care este fantezia dumneavoastra principala, ce anume va atrage mai mult energia.Daca va veti observa astfel timp de 7 zile, notand in jurnal toate aceste lucruri, veti afla care este caracteristica dumneavoastra dominanta.
Meditatia da nastere unui agent catalitic: unei minti complet tacute, fara ganduri unui corp complet relexat, fara tensiuni, unei inimi complet golite, fara stari, sentimente, emotii, senzatii. Odata aflati in aceasta stare, asteptati. Cand simtiti tacerea, seninatatea, asteptati...Si din aceasta stare de vid, ceva va exploda in interiorul vostru.  Va fi o explozie de lumina, de iubire, o beatitudine infinita, care va va insoti apoi d-a pururi.
Gelozia
Oamenii cred ca stiu ce este iubirea. In realitate nu stiu. Din aceasta neintelegere se naste gelozia. Prin iubire, oamenii inteleg un fel  de monopol, o forma de posesivitate, fara sa inteleaga unu din cele mai simple realitati ale vietii: in clipa in care posezi o fiinta vie, ai ucis-o.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu